۲۲ تیر ۱۳۹۸، ۱۷:۴۴

معاون استاندار قم:

«بازار کهنه» محلی برای عرصه صنایع دستی در قم باشد

«بازار کهنه» محلی برای عرصه صنایع دستی در قم باشد

قم - معاون استاندار قم با بیان اینکه بازار کهنه قم محلی برای عرصه صنایع دستی باشد، گفت: بازار کهنه به دلیل قرار گرفتن در بافت قدیمی برای رونق بخشیدن به صنایع دستی نقش مهمی دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، محسن بهشتی ظهر شنبه در ستاد بازآفرینی پایدار شهری که در سالن امام جواد (ع) استانداری قم برگزار شد، اظها: داشت در بحث بازار استان قم بازار نو بحث بازآفرینی و بهسازی بازار نو اهمیت بیشتری دارد چرا که اکنون رو به فرسودگی و تخریب رفته و بازار کهنه هم باید برنامه و طرحی برای ساماندهی آن صورت پذیرد و این بازار باید به مکانی برای فروش و عرصه صنایع دستی همانند استان‌های تاریخی اصفهان و یزد تغییر کاربری شود.

وی با اشاره به اجرای ۲ پروژه مهم شهری در مرکز شهر قم، بیان کرد: این پروژه به نام «فاز ۵ عمار یاسر» و هم‌چنین «طرح احداث پارکینگ شرقی حرم مطهر» که در کمیسیون ماده ۵ به تصویب رسیده است از پروژه‌های مهم شهری قم است که می‌تواند مشکل و بار ترافیک را ساماندهی و مدیریت کند.

به گفته معاون هماهنگی و امور عمرانی استانداری قم، به دلیل پیاده محور بودن خیابان ارم باید برای اجرایی کردن و بهره‌برداری از این پروژه‌ها سرعت داد این پروژه به دلیل اینکه در مرکز شهر قرار دارند می‌توانند بار و گره ترافیکی شهر را حل و فصل کنند.

بهشتی با اشاره به اجرای طرح بازآفرینی شهری در شهر قم افزود: با توجه به گذشت ۲ سال از اجرای این طرح فعالیت‌های خوب شهری صورت گرفته است باید اولویت اول برای بازآفرینی محلات تاریخی و بافت قدیمی شهر باشد ساکنان این محلات انتظار دارند در این طرح اولویت داده شوند و محلات آن‌ها بهسازی شود.

وی افزود: بازآفرینی بافت تاریخی باید با مطالعات راهبردی انجام شود و می‌توان از اعتبارات استانی و ملی برای بازآفرینی این محلات استفاده کرد با توجه به تردد خودرو در میدان میر معضل ترافیک وجود دارد و باید در بازآفرینی این منطقه پارکینگی اختصاصی پیش بینی شود با احداث این پارکینگ بار ترافیکی در ایام مختلف سال برای گردشگران و زائران کاهش می‌یابد و اجرای این پارکینگ ضروری است.

اهمیت به بهسازی بازار نو و کاربری بازار کهنه قم

معاون هماهنگی و امور عمرانی استانداری قم اظهار داشت: در اجرای طرح بازآفرینی شهری قم بعضی مناطق فرسوده و سکونت گاه‌های غیر رسمی آسفالت شده و این امر رضایت ساکنان این مناطق را به همراه داشته است باید سرعت بخشیدن به بازآفرینی بازار نوی قم قبل از فرسوده شدن و تخریب انجام پذیرد و تغییر کاربری و ساماندهی بازار کهنه هم در اولویت کاری باشد.

به گفته وی، با توجه به نبود یک مکان و یا بازارچه دائمی برای عرصه صنایع دستی قم بازار کهنه به دلیل قرار گرفتن در بافت قدیمی برای رونق بخشیدن به صنایع دستی نقش مهمی دارد همان طور که در استان‌هایی مانند یزد، اصفهان عرصه صنایع دستی و هنری سنتی آن‌ها در مسیر بافت تاریخی در دید گردشگران قرار گرفته است.

کد خبر 4665528

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha